neděle 11. dubna 2010

Silvestrovská Sperlonga






O vánočních svátcích jsme se s Mončou rozhodli,že pojedeme do italské Sperlongy.Přidal se k nám Kája-MUSÁDO a Martina ,,KONÍK" se dvouma čoklama!
Cesta celkem ušla,až na občasná bloudění. Do kempu jsme dorazili v 5 a.m. Vyspali jsme se celkem do růžova a po snídani jsme přešli do skal. Bylo krásné sluníčko,tak jsme zalezli do jeskyně. Na pohled hezké,ale mrtě lidí. Rozespalí a nevyspalí jsme se snažili imitovat lezení.
Potkali jsme se tam se spousty čecháčkama,takže byla sranda!
Večer jsme se domluvili s Míšou,Sáďou,Ondrou a Editkou,že pojedeme spát na kopec,kde nefoukal vítr. (Nádherné místo a ještě hezčí výhled na hvězdy).
Druhý den jsme ráno vyrazili znovu do jeskyně ošahávat krápníky.Rozlezli jsme si tam dvě 7c,já vlastně 3. Z toho jedno pak naši kamarádi shodili na 7b+,které pokračovalo do díry a z ní k řetězu za 8a. Na to jsme se s Mončou upnuli. Nejdřív jsem 7b+ přelezl s okoukanou fintou a za patičku,ale Monče tam pata nedala,tak vymýšlela jiný program za kozí nožky a skokem do posledního chytu k řetězu. Po odpočinku a pár pokusech Monča pronesla kouzelné zaklínadlo,,HOVNO VOLE NASER SI",obula lezečky a po několika minutách cvakla slaňák 7b+ka.
Pak jsme se vrhli na 7c v pravé části díry,ale to nás bohužel nepustilo. Pohybově krásná cesta. Šlapání po krápníkách a špičkování za ně ve stropě se mi líbilo!
Třetí den jsem se si dali restday. Rozhodli jsme se,že navštívíme místní bazén v hotelu,ale pro naši smůlu byl zavřený. Přejeli jsme tedy zpět na kopec, a tam celé odpoledne strávili pod plachtou.
Čtvrtý a pátý den jsme naklusali po dešti do jeskyně a její mokrost nás moc nepotěšila. Já jsem se opřel do 8a a 7c+,ale moje výkonnost byla mizivá! Monča lezla 7a+ a zkoušela 7c,ale mokré boule ji nepustily k řetězu.
Tak jsme si s klukama po náročných dnech sedli v jeskyni a dali si v klidu cígo.Holky mezitím odešly na pláž,kde se otužovaly v moři. Nám to nedalo a skočili jsme za nima. Bylo to pěkně studené !Šli jsme na véču a pak jsme se přesunuli k Álovi a jeho skvotu ve vesničce,kde jsme zapili Silvestra.
Po Silvestru jsme se probudili a venku bylo zase nevlídno,tak jsme přemýšleli jestli nepřejedeme nad Řím do jiné oblasti,kde by mohlo být o trošku líp. Martina nás mezitím opustila s Álou v "kontci"a my vyrazli. Když jsme večer odjeli na místo určení, pořád pršelo. Mezitím jsme stihli zapadnout autem (našim Trevorem) v bahně. Naštěstí byl na blízku Míša a ten nás vytáhl s pomocí Sádi. Sáďa se zažrala do tlačení tak zarputile,že se nepustila ani,když se Trevor začal rozjíždět a všechno bláto jí lítalo do očí a vlastně úplně všude.
Po úspěšné bahenní koupeli jsme se sušili v autě,kde padlo rozhodnutí,že jedem domů a tak končí naše Sperlonga...